Tweeduizendzeventien is niet enkel het Chinese jaar van de haan, het is ook het jaar waarin Veerle Dobbelaere vijftig wordt én al haar kennis en ervaring wil doorgeven om anderen vooruit te helpen. Het jaar waarin het project De gasten van Veerle het licht ziet.

Veerle is in de eerste plaats gekend als actrice in uiteenlopende theater-, film- en televisieproducties. Als kind was ze al bezeten door het creëren en ontwerpen, ze startte Clodette: een eigen designlabel, samen met fotografe Karen van Winkel. Maar ook de liefde voor lekker en samen eten kreeg ze met de paplepel mee. Niet snel-snel een hap door de keel, wel vol aandacht voor wat op je bord ligt en met wie je het deelt.

Daarnaast bleef haar passie voor ondernemen en persoonlijke ontwikkeling aan terrein winnen. In 2010 studeert ze na tal van opleidingen af als mental en lifecoach. Als coach helpt Veerle om bewust te zijn van gevoelens en gedachten, geeft ze tips om de stress en spanning van elke dag te verlichten en tilt ze je op naar een punt waar je eigenlijk al langer wilt zijn.

Met een rugzak gevuld met kennis en ervaring die ze dertig jaar lang op het podium en in het werkveld als coach en designer verzamelde, richt ze De gasten van Veerle op. Ze stelt haar hart en huis open, een plek waar je de tijd krijgt en vooral hebt om even simpelweg te ‘zijn.’